Εσλιν 16 - 18 Αμπελόκηποι - Αθήνα | 210 6443644 | tzaferi@odontiatrosas.gr

ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

Με τον όρο ¨περιοδοντικοί ιστοί¨ αναφερόμαστε στα ούλα ,στο συνδετικό ιστό και στο οστό που βρίσκεται γύρω από τα δόντια. Μετά από μία λεπτομερή κλινική εξέταση αλλά και αξιολόγηση της κατάστασης των περιοδοντικών ιστών μπορούμε να διαγνώσουμε ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα .

Ουλίτιδα

Η ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων και εμφανίζει κόκκινα , οιδηματώδη ούλα που ματώνουν κατά το βούρτσισμα. Συνήθως οφείλεται σε ελλιπή στοματική υγιεινή , τοπικούς παράγοντες (κακότεχνες εμφράξεις ή προσθετικές αποκαταστάσεις ) ή παράγοντες γενικής υγείας (σακχαρώδης διαβήτης , εγκυμοσύνη , ορμονολογικοί παράγοντες). Η θεραπεία της ουλίτιδας περιλαμβάνει την απομάκρυνση των υπερουλικών αλλά και υποουλικων εναποθέσεων, την αντικατάσταση κακότεχνων αποκαταστάσεων , την εκπαίδευση του ασθενή για τη σωστή χρήση των μέσων (οδοντόβουρτσα ,νήμα ,μεσοδόντια βουρτσάκια) στοματικής υγιεινής.

Περιοδοντίτιδα

Η περιοδοντίτιδα αποτελεί μία βαρύτερη μορφή της ουλίτιδας και εκδηλώνεται με απώλεια στηρικτικού οστού ,κινητικότητα δοντιών , δυσάρεστη αναπνοή κ.α. Χαρακτηρίζεται  ως πολυπαραγοντική νόσος που μπορεί να σχετίζεται με ελλιπή στοματική υγιεινή ,κληρονομικότητα, σακχαρώδη διαβήτη , κάπνισμα, ηλικία κ.α. Η αντιμετώπισή της περιλαμβάνει βαθύ καθαρισμό του κάθε δοντιού ξεχωριστά , διόρθωση ή αντικατάσταση τοπικών ερεθιστικών παραγόντων , ναρθηκοποίηση δοντιών με κινητικότητα κ.α.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή θεραπεία αλλά και τη διατήρηση του αποτελέσματος αυτής είναι η τήρηση των οδηγιών στοματικής υγιεινής καθώς και οι τακτικές επισκέψεις στο οδοντιατρείο.

Διεύθυνση

Εσλιν 16 - 18 Αμπελόκηποι - Αθήνα

Τηλέφωνο Επικοινωνίας

+30 210 6443644

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Παρ: 8:00 - 17:00

Ηλεκτρονικά Ραντεβού

tzaferi@odontiatrosas.gr
Call Now
Directions